Kickboksen in Amersfoort

Vechtsport heeft de afgelopen jaren een positief imago gekregen. Het wordt niet langer gezien als een sport voor macho’s. Ook vrouwen en jonge kinderen doen aan deze uitdagende tak van sport. Niet zo vreemd, want het beoefenen van een vechtsport is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, conditie en mentale kracht.

Kickboksen voor je persoonlijke ontwikkeling

Iedereen weet dat sporten gezond is. Maar kickboksen heeft nog een plus. Het is niet alleen goed voor een ijzersterke conditie. Een vechtsport biedt nog iets extra’s. Het draagt bij aan je algehele ontwikkeling. Door te kickboksen sta je sterker in je schoenen. Je wordt zekerder van jezelf en minder angstig.

Tijdens het sparren met elkaar overwin je angsten. Want het voelt zeker in het begin behoorlijk spannend en onnatuurlijk om met iemand te ‘vechten‘.

Behalve je lichamelijke ontwikkeling, gaat ook je mentale groei vooruit. Dat maakt kickboksen ook zo geschikt voor basisschoolkinderen en cursussen in zelfverdediging Je leert op een respectvolle manier vechttechnieken. Oefenen met het overwinnen van angst, pijn en het omgaan met emotie en agressie.

Kickboksen is dus eigenlijk goed voor iedereen. Jong of oud, man of vrouw: kickboksen is een sport waar iedereen gezonder van wordt. Meedoen? Dat kan altijd. Neem gerust contact op!

Personal Training
1 x Personal Training €70
3 x Personal Training €200
10 x Personal Training €650

De lessen zijn altijd inclusief een intakegesprek en een eind evaluatie. De lessen zijn exclusief btw.

12 weken
Op maat gemaakt Personal Training programma
24 weken
Op maat gemaakt Personal Training programma
52 weken
Op maat gemaakt Personal Training programma

Ik begon met Freek Diets als personal trainer te sporten. En daar kwam ik mezelf al snel tegen. Als Freek mij opdracht gaf om een aantal oefeningen te doen…

Jacco Farla

Een half jaar geleden begon ik met trainen bij Your Own Leader. Twee keer per week een uur. En dat is voor mij een hele belangrijke keuze geweest. Ik wilde…

Berdine Grashuis

Een plek waar mensen dagelijks aan fysiek en mentaal leiderschap werken

Veelgestelde vragen

over kickboksen

Bij kickboksen nemen twee tegenstanders het tegen elkaar op in een wedstrijd van meerdere rondes. Het is de bedoeling dat je punten scoort met stoten en trappen. Kickboksen kun je vergelijken met boksen. Het verschil is dat je bij kickboksen ook mag trappen.
Stoten en trappen zijn toegestaan op benen, lichaam en het hoofd. Voor elke rake trap of stoot krijg je punten. En sla je je tegenstander knock-out, dan win je de wedstrijd. Maar geen zorgen, bij beginners komt dat bijna niet voor. Voor nieuwelingen en amateurs is het vooral een leuk spel. Zie het als een mix tussen schaken en tikkertje. Een contactsport gecombineerd met strategie, waarmee je je uithoudingsvermogen traint en kickboks-technieken leert. Een actieve en leuke sport om met een groep vrienden te doen.

Of je nu man, vrouw of kind bent: kickboksen is voor iedereen. Met de benodigde spullen – handschoenen, scheenbeschermers en een bitje – kun je bij een kickboksschool aansluiten die bij jou past. Er is een grote diversiteit aan trainers. En van iedere trainer kun je veel leren. Als je bereid bent het werk te doen.
Op kickboksen gaan betekent wel dat je voor intensieve trainingen kiest. Je beweegt ontzettend veel en verbrandt zonder dat je het doorhebt behoorlijk wat calorieën. Ideaal als je wil afvallen. Het menselijk lichaam kan deze inspanning makkelijk aan. Denk dus vooral niet dat kickboksen alleen voor grote krachtpatsers is! Vind je het spannend om bij een nieuwe klas aan te sluiten? Dat is echt niet nodig. Kom je liever niet alleen? Bij Your Own Leader mag je altijd vriend of vriendin meenemen.

Niet elke training zal hetzelfde zijn. Soms oefen je op techniek, een andere keer op zelfverdediging. Er bestaan ook speciale kickboks trainingen voor vrouwen. Een groep dames onder elkaar, dat vinden sommige vrouwen fijner. Bij deze groepen wordt soms extra aandacht besteed aan empowerment trainingen en zelfverdediging.
Your Own Leader organiseert niet specifiek kickboksen voor vrouwen. We trainen gemengd en hebben een veelzijdige groep. Hierin vind je een mix van verschillende niveaus, mannen en vrouwen. We vinden het belangrijk dat we van elkaar kunnen leren.

Wil je gelijkgestemden vinden? Mensen die bewust bezig zijn met lichamelijke én persoonlijke ontwikkeling? Grote kans dat je ze vindt bij het kickboksen. Het is geen teamsport, maar je traint wel samen. Elke les boks je tegen meerdere personen. En dat creëert saamhorigheid, schept vertrouwen en geeft een communitygevoel. Je wordt onderdeel van een fanatieke groep mensen die allemaal bezig zijn met een fysieke en mentale transformatie. En het pakken van een stuk leiderschap over hun leven en gezondheid.

Overweeg je een Personal Trainer en ben je geïnteresseerd in kickboksen? Tijdens ons programma Personal Training Amersfoort kun je ook voor kickboksen kiezen.

IK WIL