Hoe een transformatie tot stand komt

Mijn naam is Freek Fredly Diets.

Ik laat mij inspireren door verschillende leefwijzen en religies. Van de Aboriginals tot het volk in de bergen van Nepal. Tijdens mijn reizen kwam ik erachter dat niet alleen in mijn geboorteland Nederland maar ook aan de andere kant van de wereld ik mijn optimistische manier van denken met mij mee draag.

Ik zie graag in elk mogelijke ervaring het positieve of op zijn minst een leerweg. Deze manier van denken wordt voor mij bevestigd in boeken die ik lees over persoonlijk leiderschap. Maar ook het Stoïcisme en boeddhisme spreken hierover.

Ik leef met een open flexibele visie waarbij ik het pad dat ik bewandel en de dingen die ik meemaak allemaal zie als een weg met leer momenten. Dit is een mentale houding die ik heb aangenomen.

Ik hou van dieren en de natuur, van cultuur en van de wetenschap. Daarnaast lees ik graag boeken en ben ik geïnteresseerd in hoe de wereld is ontstaan en zal voortbestaan. Zelf maak ik de bewuste keuze om vegetarisch te eten.

Ook probeer ik te kijken naar wat ik materialistisch gezien allemaal écht nodig heb. Dit is ondertussen een onderdeel van mijn leven geworden. Zo heb ik bijvoorbeeld minder kleding en schoenen en hou ik geld apart en geef ik dit aan een zwerver wanneer ik hem tegenkom in de stad. Wel heb ik nog een auto, maar heb ik al twee jaar geen televisie meer in mijn appartement.

Van een losbandige leefstijl naar eigen leider.

Tijdens een bepaalde periode in mijn leven bewandelde ik een weg waarbij het “high zijn” een constante draad is geweest. Met high zijn bedoel ik het nuttigen van verdovende middelen. Alcohol, wiet en een creatieve menging van chemische harddrugs.

Ik had een carrière gemaakt in de gezondheidszorg en was zeer gewild als medewerker. Ik werkte op een intensieve woongroep, waar ik zorgde met een moeilijke doelgroep. Dit waren mensen met meervoudige beperkingen en aggressiviteitsproblemen.

Doordeweeks werkte ik hard en in het weekend was ik veel aan het feesten met vrienden. Het feesten begon als een lolletje: lekker genieten en in het moment leven. Het enige wat immers telde was het NU.

Maar de sleur die hiermee ontstond was op de lange termijn voor mij niet vol te houden en ik putte mijzelf uit. Naast het feesten vond ik namelijk mijn fysiek belangrijk en mijn werk overigens ook. Ik heb altijd ambitie gehad. Ik trainde gemiddeld zes dagen per week in de sportschool.

Door middel van deze uitputtende combinatie zag ik mijn dromen en doelen langzaam van mij verwijderd raken. Uiteindelijk raakte ik ook verwijderd van mijzelf.

Van een losbandige leefstijl naar eigen leider.

Ik kwam een leider tegen: Mark Flemming. Die drukte net op dat moment de juiste knoppen in bij mij. Hij gaf mij een carrièrekans. En de kaders om deze kans tot een succes te maken waren heel helder. Om je kansen te benutten, zul je bepaalde dingen los moeten laten in je leven. En je moet jezelf gaan transformeren. Met transformeren bedoelde hij dat ik moest gaan doen waarvan ik diep van binnen wist dat ik toe in staat was.

Een nieuwe mentale uitdaging ontstond. Deze weg bestaat uit FOCUS, VERANTWOORDELIJKHEID, UITHOUDINGSVERMOGEN en TOEWIJDING.

Alleen op deze manier zou ik mijn doelen bereiken. Zo realiseerde ik mijn droom.

De duidelijke kaders waren precies datgene dat ik op dat moment nodig had om verder te komen. Zo begon een nieuwe reis.

De acties die ik ben gaan ondernemen, veranderden mijn leven compleet. Dit noemen we transformatie. Want veranderen doe je ook als je een andere jas aantrekt. Transformeren is letterlijk hervormen tot een nieuwe gedaante.

Mijn fysieke trainingen gingen naar een hoger niveau.
Sigaretten en biertjes maakten plaats voor meditatie en ademhalingsoefeningen. Door Yoga te beoefenen kreeg ik rust en stabiliteit.

Met Your Own Leader wil ik mensen voorzien van de juiste begeleiding tijdens hun weg des levens. Hierbij wil ik anderen helpen door ze te voorzien van de juiste trainingen, begeleiding, kennis en vaardigheden. Mijn klanten gaan ervaren dat ze zelf de regie over hun eigen leven kunnen nemen of herpakken.